our group

Naša grupa

TPG EXPRESS je vodeća logistička kompanija nastala spajanjem dveju renomiranih kompanija, Express Global i TPG.

TPG EXPRESS ima značajno prisustvo na području Jadranske i Jugoistočne Evrope, gde je izrastao u jednog od vodećih igrača, zahvaljujući i dobro struktuiranim odnosima sa Nemačkom i njenim okolnim teritorijama.

Priča o Express Global-u počela je 1999. godine, kada je Fratelli Cosulich Group otvorila kompaniju Express S.r.l., posvećenu poslovima uvozno-izvoznih i lučkih usluga. U narednim godinama Grupa je rasla kako kroz organske ekspanzije, tako i kroz važne akvizicije, poput one sa Archimedea Grudena 2019. godine.

Sa bogatom istorijom i snažnom bazom u industriji, brzo smo postali vrhunski izbor za kompanije koje su u potrazi za pouzdanim i efikasnim logističkim rešenjima.

Jedna od ključnih prednosti TPG EXPRESS-a ogleda se u njegovoj globalnoj mreži: možemo da obradimo pošiljke do i sa doslovno bilo koje lokacije u svetu, što nas čini idealnim partnerom za kompanije sa međunarodnim operacijama.

Kao grupa, nudimo širok spektar usluga uključujući transport, skladištenje i distribuciju. Sa ultramodernim vozilima i visokonaprednim logističkim centrima, naša kompanija može da obradi bilo koju vrstu tereta i isporuči ga na odredište, na vreme i u savršenom stanju. Pored naših tradicionalnih logističkih usluga, nudimo i specijalizovane usluge kao što su project cargo i transport pod temperaturnim režimom.

Ove usluge su dizajnirane da zadovolje jedinstvene potrebe različitih industrija i obezbede da svaki klijent dobije personalizovanu uslugu, koju zaslužuje.

Express Global i Archimedea Gruden

Naši koreni leže u tri dobro poznata brenda u industriji.

our_group.alt_3

Osnovana 1999. godine, Express Global Group je postala vodeći igrač u globalnoj industriji špedicije. Prvobitno Express S.r.l., kompanija je nastala kada je Fratelli Cosulich Group, kao deo diversifikacije svoje ponude, odlučila je da otvori kompaniju posvećenu uslugama uvozno-izvoznih i carinskih poslova.

Express Global Group je u mogućnosti da ponudi širok spektar usluga, uključujući avio, pomorski, drumski i železnički transport, kao i usluge carinskog posredovanja.

Grupa posluje kroz strategiju spajanja i preuzimanja. Iza sebe ima još dva važna brenda. Prvi je Archimede Gruden, koji se odlikuje iskustvom od više od 100 godina istorije u sektoru špedicije, a specijalizovan je za transport bele tehnike i transporta sa Dalekog istoka, uključujući Kinu i Hong Kong.

Drugi brend u vlasništvu Express Global Group je TPG EXPRESS, koji je nastao spajanjem TPG-a i Express Global Slovenija i igra važnu ulogu na području Jadrana i Jugoistočne Evrope.

Express Global Group je igrač sposoban da opslužuje industriju različitih tipova, uključujući automobilsku, čeličnu, hemijsku, farmaceutsku, elektroniku, hranu i piće i druge.

Prve dve otvorene lokacije bile su strateški locirane u Napulju i Đenovi, ali danas kompanija ima globalno prisustvo, sa kancelarijama u Italiji, Belgiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Kini, SAD i Velikoj Britaniji.

Sa važnom ulogom međunarodne brodarske kompanije, Express Global Group posluje u okviru Fratelli Cosulich Group, globalnog lidera u uslugama transporta i logistike koji garantuje finansijsku snagu i širok spektar usluga visokog kvaliteta, kao i Аrchimede Gruden i Еxpress Global Group.

our_group.alt_3
our_group.alt_3

Fratelli Cosulich Group

165 godina u delatnosti špedicije i logistike.

our_group.alt_3

Fratelli Cosulich Group je globalna transportna i logistička kompanija sa bogatom istorijom koja datira još od 1857. godine, kada je kapetan Antonio F. Cosulich pokrenuo porodični brodarski posao. Danas ima više od 110 kompanija, sa prisustvom u 27 zemalja sveta.

Uprkos svojoj veličini i globalnom domenu, Fratelli Cosulich Group je i dalje porodično preduzeće sa značajnom posvećenošću svojim korenima i vrednostima. Kompanija je posvećena pružanju odlične usluge svojim klijentima i godinama je izgradila reputaciju poverenja i integriteta.

Grupacija Fratelli Cosulich Group posluje sa 14 poslovnih jedinica i strategijom zasnovanom na diversifikaciji i širenju putem spajanja i preuzimanja.

Inovacije i tehnologija su uvek imale ključnu ulogu za kompaniju, koja je uvek tražila nove načine da unapredi svoje poslovanje i učini ga efikasnijim.

Kroz svojih 14 poslovnih jedinica, Grupa usvaja vertikalni pristup i nudi širok spektar usluga koje mogu da pokriju ceo logistički lanac.

AEGIDA GRUPA

AEGIDA kao štit našeg zajedničkog uspeha

our_group.alt_3

TPG Express je takođe deo AEGIDA GRUPE, osnovan 2022. godine, sa sedištem u Kopru, Slovenija.

AEGIDA Grupa je formirana kao zajednički identitet svih grupa članova grupe, pružajući sveobuhvatne usluge špedicije, logistike i transporta na Balkanu i šire.

Ime AEGIDA je grčka reč i prvo ime za Kopar kao grčko naselje, a Kopar je mesto odakle je krenulo putovanje sa Fratelli Cosulich.

AEGIDA je naziv Atininog štita u grčkoj mitologiji. A kada kažete „pod nečijim okriljem“, to znači da radite nešto pod zaštitom moćnog, dobro upućenog ili dobronamernog izvora. Ovaj naziv ima cilj da izrazi činjenicu da su sve kompanije, njihovi klijenti i zaposleni pod zaštitnim štitom moćnog, obrazovanog entiteta koji deluje u interesu svih.

Oblik logotipa dočarava brodsku elisu ili propeler, važan uređaj za čamce i avione, koji predstavlja fundamentalne mehanizme koji nas drže na površini i u visini.

Misija grupe/strong> je da postane vodeći igrač u regionu Balkana i Centralne Evrope, nudeći integrisana rešenja za lanac snabdevanja u digitalnom okruženju.

Trenutno prisustvo obuhvata 10 zemalja, 24 kompanije i preko 300 zaposlenih.

our_group.alt_3